Russerne hadde et system hvor de ikke hadde eierskap og ikke hadde gjeld. Da ble gjelden et moment for handel under bordet og i det skjulte. Dette gavnet ingen. Russland gikk over til en kapitalistisk modell rett etter Sovjetunionen falt. Da var det en veldig rask vending og det utviklet seg noe man kaller en hyperkapitalisme. Alle involverte seg i jakten på penger og jakten på lån. Når jakten på profitt blir for bra, så er det et problem. Da går folk over lik for å tjene penger.

Forbrukslån i Norge

Nordmenn er flinke til å styre sin gjeld. Nordmenn putter penger på konto samtidig som vi tar opp gjeld for å dekke våre primærbehov. Det stemmer at noen ikke klarer å styre seg og tar opp altfor mye lån. Da kan det gå galt veldig raskt. Nordmenn tar opp mest lån for å kjøpe seg hus. Den største investeringen du gjør i livet er å kjøpe deg et sted å bo. Biler, båter og bobiler er småtteri sammenlignet med hva folk må ha for å kjøpe seg et hus. Huslån er ikke så veldig vanskelig å få hvis du har litt penger oppspart og en god inntekt.

Det er også lett å få et billig forbrukslån. Da er det bare å møte opp og få banken til å evaluere din inntekt og gjeld. Når evalueringen er gjort så kan du få lån. Denne evalueringen skjer på noen minutter på internett. Internettsiden sier da raskt i fra om du har fått noe penger eller om du ikke har fått noen penger. Det hjelper ikke om du har litt penger. De er mest interessert i å se på inntekt og gjeld.