Forbrukslån og myter

Det finnes mange myter i sammenhengen med forbrukslån. Mange sier mye om hva forbrukslån er og hvorfor det er som det er. Forbrukslån er en ganske enkel sak. Det krever ikke så mye å ta opp et det billigste forbrukslånet du finner på nett. Det går fort og det er enkelt. Forbrukslån er et fantastisk produkt som hjelper deg og meg å oppnå det vi ønsker å oppnå med låneopptak. Du får penger til en veldig selvforklarende pris, mens banker får deg som kunde. Du er så klart en god kunde. En god kunde er en kunde som betaler regningene sine innen tiden.

Sikkerhet vs ingen sikkerhet

Ønsker du å ta opp et lån for å betale for ting du trenger å betale for, eller oppleve noe gøy? Har du ikke penger kan det være ganske smart å ta opp et lån. Det er forskjellige typer lån i Norge. Man kan skille lån i to kategorier, en type lån er lån uten sikkerhet, mens en annen type lån er lån med sikkerhet. Lån uten sikkerhet kalles forbrukslån av mannen i gata. Det betyr at du kan få penger av banken uten å måtte dra frem masse eiendeler for evaluering for deretter gi banken disse eiendelene som sikkerhet.

Sikrede lån er lån som får når du kjøper noe du kan gi sikkerhet i. Det klassiske eksempelet er huslån eller billån. Her må du gi banken sikkerhet i objektet. Sikkerhet kan være pant. Det tas ved å fylle ut en blankett. Blanketten må sendes inn til Brønnøysundsregisteret.

Hva er lettest?

Når du er på jakt etter penger er det alltid interessant å finne pengene som er lettest tilgjengelig. Når du søker etter lån med sikkerhet så tar det fort tid. Er det et hus må dette verdsettes. Lån uten sikkerhet er raskere å få et lån med sikkerhet. Det kreves ikke mye å få et lån uten sikkerhet. Du må komme deg på en datamaskin, for deretter å søke. Prosessen tar noen minutter og lånet kan være hos deg innen noen timer til dager.

Når du tar opp lån uten sikkerhet så stiller du ikke et kjøpsobjekt som sikkerhet. Når det er sagt så stiller du heller deg selv som sikkerhet. Det kan være ganske skummelt, men samtidig så er det ganske forlokkende. Du er din egen grunn til at du kan få lånet.

Alle tar opp forbrukslån

Mange tror at kun fattige folk tar opp forbrukslån. Det stemmer ikke. Alle tar opp forbrukslån. Folk med god økonomi tar opp forbrukslån og folk med dårlig økonomi tar opp forbrukslån. 42% av alle de som tar opp lån uten sikkerhet har en årsinntekt med skare 150.000 kroner til 300.000 kroner. Det er ikke mye. Dette er nesten halvparten av alle som søker. En tredjedel av alle de som søker på disse lånene har inntekt fra 300.000 kroner til 599.000 kroner. Det er ganske bra og gjennomsnittlig. Nesten en fjerdedel har lønn under 149.000 kroner. Det er farlig lavt.